Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής "Λένε ιστορίες οι φωτογραφίες;"

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής "Λένε ιστορίες οι φωτογραφίες;"

E-mail Εκτύπωση PDF

   Την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο σχολείο μας υλοποιήθηκε τρίωρο βιωματικό εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, με εισηγητή τον κύριο Σταύρο Γρόσδο, επιστημονικό συνεργάτη και υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

   Ο κύριος Γρόσδος μας είχε ήδη εισαγάγει στις αφηγηματικές τεχνικές, όταν για πρώτη φορά επισκέφτηκε το σχολείο μας στις 23 Νοεμβρίου 2023, όπου απευθύνθηκε στο σύνολο των μαθητών του σχολείου. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε εκείνο το εισαγωγικό εργαστήρι εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα, γι' αυτό δόθηκε συνέχεια στη δράση. Ο κύριος Γρόσδος αποδέχτηκε με προθυμία τη νέα μας πρόσκληση και πρότεινε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα τριών συναντήσεων με θέμα την αφηγηματική δομή και τίτλο "Λένε ιστορίες οι φωτογραφίες;". Μετά από μια σύντομη επανάληψη στη δομή της αφήγησης, εστιάσαμε στην "πύλη εισόδου", (insiding incident) μέσω μιας ταινίας μικρού μήκους, μόλις οκτώ λεπτών, που κατάφερε να μας δώσει ένα παράδειγμα παρουσίασης του ήρωα, του τόπου, του χρόνου κ.λπ.

   Βήμα βήμα κατακτούμε νέες γνώσεις και καλλιεργούμε δεξιότητες, που θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε την επικοινωνία μας τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο μας τον εαυτό, που είναι άλλωστε και το βασικό ζητούμενο. 

 

1asg

1bsg

1csg

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Μάρτιος 2024 11:06  

Εργασίες

Σας αρέσει η σελίδα του σχολείου μας;
 
021859
ΣήμεραΣήμερα14
ΧθέςΧθές1
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα119
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα386
ΣύνολοΣύνολο21859

Γιορτάζουν



Ο καιρός