Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Δράματος

Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Δράματος

E-mail Εκτύπωση PDF

Την Τρίτη 23 Ιανουρίου 2024, όπως ήταν προγραμματισμένο στον ετήσιο συλλογικό προγραμματισμό στο πλαίσιο της Δράσης "Διαφοροποιημένη διδασκαλία μέσω της Δημιουργικής Γραφής",υλοποιήθηκε στο σχολείο μας εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος με εισηγήτρια την κυρία Χριστίνα Ζουρνά, μαθηματικό-εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Το εργαστήριο που είχε τίτλο "Τα δαντελένια χέρια. Ένα εργαστήριο Εκπαιδευτικού Δράματος για τη ζωή, την κοινωνία, τη σταδιοδρομία", αξιοποίησε την ιστορία της Ειρήνης Μάρρα, "Τα δαντελένια χέρια" σε συνδυασμό με την ιστορία του Χόρχε Μπουκάι "Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας". Η εισηγήτρια απέδωσε θεατρικά τις δύο ιστορίες, ενώ η αφήγηση διακόπτονταν σε τακτά διαστήματα για να τεθούν ερωτήματα, προκλήσεις και δράσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν επί ίσοις όροις, έχοντας την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με έναν άμεσο, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα τρόπο με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους, έξω από την τυπική καθημερινή διάδραση της σχολικής τάξης. Οι συμμετέχοντες αφηγήθηκαν, δραματοποίησαν, έγραψαν κείμενα, κλήθηκαν μέσω της δραστηριότητας "διάδρομος συνείδησης" να λάβουν αποφάσεις ζωής και, τέλος, αξιολόγησαν το εργαστήριο. 

 

Σύμφωνα με την κυρία Ζουρνά το εργαστήριο αποσκοπεί στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων, όπως: επικοινωνία, ομαδικότητα, συνεργατικότητα, διαχείριση και επίλυση προβλημάτων, ογράνωση και διαχείριση χρόνου, προσαρμοστηκότητα, ευελιξία, κριτική σκέψη, συναισθηματική νοημοσύνη, διαχείριση άγχους, διαχείριση κρίσεων, εργασιακή ηθική, επαγγελματική δεοντολογία, ηγεσία και διοίκηση.

Θα άξιζε να διαβαστεί και η "αντίστροφη αξιολόγηση", δηλαδή αυτή που έκανε η εισηγήτρια μετά την υλοποίηση του εργαστηρίου. Παραθέτω τα λόγια της όπως ακριβώς τα κατέγραψε: "Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την πρόσκληση, για τη θερμή υποδοχή, τη ζεστή σας φιλοξενία και όλες και όλους για την ενεργό συμμετοχή και δραστηριοποίηση μέσω του εργαστηρίου. Ειλικρινά χάρηκα που γνώρισα ένα σχολείο όπου συνεργάζονται με κοινό στόχο εκπαιδευτικοί, ηγετικά στελέχη και μαθητές/τριες με ενσυναίσθηση, αναγνώριση της διαφορετικότητας, σεβασμό εαυτού και αλλήλων και αλληλοϋποστήριξη.Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας και καλή πρόοδο στους μαθητές σας. Εξαιρετική εμπειρία ήταν πρωτίστως για μένα. Εις το επανιδείν!"

 

1

6

1aa

2

2aa

33aa

4

5

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 28 Ιανουάριος 2024 20:52  

Εργασίες

Σας αρέσει η σελίδα του σχολείου μας;
 
021862
ΣήμεραΣήμερα3
ΧθέςΧθές14
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα3
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα389
ΣύνολοΣύνολο21862

Γιορτάζουν



Ο καιρός