Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εκπαιδευτική επίσκεψη "Τέσλα"

Εκπαιδευτική επίσκεψη "Τέσλα"

E-mail Εκτύπωση PDF

Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας επισκέφτηκαν την έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον» στο  τεχνοπάρκο ΝΟΗΣΙΣ την Κυριακή 12/3/2018. 

Η έκθεση παρουσιάζει το έργο και την προσωπικότητα του μοναδικού αυτού ανθρώπου, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυΐας του.Μία πολυσύνθετη προσωπικότητα αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του χωρίς να αποσκοπεί σε οικονομικό όφελος. Συναινούσε στη χρήση πατενταρισμένων ιδεών του από άλλους επειδή πίστευε ότι έκαναν καλή δουλειά. Ματαίωνε την εξέλιξη εφαρμογών που μπορεί να εξελίσσονταν καταστροφικές από κακή χρήση. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν εκθεμάτα, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεων του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

Παρακολουθείστε spot για την έκθεση εδώ.

Παρακολουθείστε spot με επίδειξη πηνίου Τέσλα εδώ.


 

Εργασίες

Σας αρέσει η σελίδα του σχολείου μας;
 
021909
ΣήμεραΣήμερα2
ΧθέςΧθές20
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα50
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα22
ΣύνολοΣύνολο21909

Γιορτάζουν



Ο καιρός