Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Θεατρικές θεατρική παράσταση "Ομήρου Οδύσσεια"

θεατρική παράσταση "Ομήρου Οδύσσεια"

E-mail Εκτύπωση PDF

Στις 21/03/2019 το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από τον νεανικό θίασο «Μικρός Βορράς» τη θεατρική παράσταση της Οδύσσειας του Ομήρου. Η Ομηρική Οδύσσεια προβάλλει στις συνειδήσεις των μαθητών του Γυμνασίου διαχρονικά τη βαθιά προσήλωση του ήρωα στις έννοιες «πατρίδα» και «νόστος»

Μια εξαιρετική παράσταση γεμάτη δράση, μουσική , μαγεία, αυτοσχεδιασμό, παντομίμα και προπαντός αλληλεπιδραστική αμφίδρομη διαδικασία μεταξύ ομάδων, που αναδεικνύουν το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, σ ’ένα εξαιρετικό έργο τέχνης. Τα μέλη της θεατρικής ομάδας , νέοι άνθρωποι, καταπληκτικοί γνώστες της νεοελληνικής απόδοσης της Ομηρικής Οδύσσειας, ζωντανεύουν επί σκηνής τις περιπέτειες του Οδυσσέα με μαγευτική δυναμική. Ο ακλόνητος δεσμός του ήρωα με την πατρική γη, που αποτελεί ένα εξαίσιο ηθικό στοιχείο διαπερνά την παρουσίαση όλων των ραψωδιών του έργου.

Με έναρξη την ε ραψωδία , η οποία παρουσιάζει τον Ερμή στο νησί της Καλυψώς και επιτρέπει στον ήρωα την αποχώρησή του, παρακολουθούμε την άφιξή του στους Φαίακες, όπου τον ακούμε να διηγείται τις περιπέτειές του:

Κίκονες-Λωτοφάγοι-Κύκλωπες—Αίολος-Λαιστρυγόνες-Κίρκη-—Κιμμέριοι-Σειρήνες-Σκύλλα—Χάρυβδις-Φαίακες,άφιξη στην Ιθάκη, μνηστηροφονία, αναγνώριση από αγαπημένα πρόσωπα.

Ο Οδυσσέας αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ως ο ήρωας που δρα ελεύθερα προς τη μοίρα ,κάνοντας υπερβάσεις,, υπεύθυνος πάντοτε των πράξεών του, χωρίς να παραβιάζει την ηθική και έτσι επιβραβεύεται τελικά από τους θεούς, απολαμβάνοντας την αμοιβή και τη χαρά. Μια καταπληκτική παράσταση για μαθητές όλων των ηλικιών που μεταμορφώνει μαγικά το σχολείο σε σκηνή!!!

                                                                                                                                                                                                          

                                                                   

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 14:08  

Εργασίες

Σας αρέσει η σελίδα του σχολείου μας;
 
021796
ΣήμεραΣήμερα14
ΧθέςΧθές4
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα56
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα323
ΣύνολοΣύνολο21796

Γιορτάζουν



Ο καιρός